Ei'ichi Miyazato (1922-1999)

De belangrijkste leerling van Chojun Miyagi, de grondlegger van het Okinawa Goju-Ryu karatedo, is ongetwijfeld Ei'ichi Miyazato (5 juli 1922 -17 december 1999) geweest.

          De vader van Miyazato was eveneens een student van Kanryo Higashionna.

          Miyazato begon zijn training onder Chojun Miyagi op veertienjarige leeftijd in 1936. Hij is, behalve in de oorlogsperiode, tot aan de dood van Miyagi bij hem gebleven. Hij was Chojun Miyagi's assistent in de Tsuboya dojo. Na Miyagi's dood heeft hij op verzoek van de leerlingen en de familie van Miyagi, de lessen voortgezet in de traditie van zijn leraar Miyagi. Hij deed dit in de orginele dojo van de familie Miyagi, de tsuboya (achtertuin) van de familie Miyagi. Miyazato sensei gaf hier drie jaar les aan de leerlingen van Miyagi Sensei voordat hij besloot een overdekte dojo te bouwen. Hij noemde deze dojo de Jundokan, wat hall for following in the fathers footsteps betekent. Tot op de dag van zijn dood gaf Miyazato Sensei hier elke dag les in "de voetstappen van zijn leraar" en staan in de Jundokan dezelfde trainingsspullen waarmee Miyagi Sensei trainde. In 1957 gaf Miyazato les aan de politie als karate- en zefverdedigingsinstructeur.

Jinan Shinsato en Ei'ichi Miyazato zijn de beste studenten van Miyagi geweest, welke het meest de traditionele roots van Miyagi volgden. Jinan Shinsato stierf in de oorlog.

          Miyazato Sensei doceerde traditioneel karatedo. Hij vondt dat het karatedo hand in hand moest gaan met een geestelijke ontwikkeling : "karate is Zen, het is meditatie in beweging". "Kenzen ichi", oftewel "hand en Zen zijn één."

OGKK LINKS

NUTTIGE LINKS

VERTALEN

DOJO KUN

Hitotsu : Wees nederig en beleefd
Hitotsu : Train voortdurend uw fysieke sterkte
Hitotsu : U kunt het ver brengen blijf zoeken
Hitotsu : Blijf kalm maar wees toch snel
Hitotsu : Verzorg uw gezondheid
Hitotsu : Leef een regelmatig leven
Hitotsu : Wees niet te fier noch te bescheiden
Hitotsu : Train met volharding en geduld

 

 

Met dank aan onze sponsors

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Photo copyright retained by photo owners, all other content © Goju-Ryu Hasselt 2023